måndag 10 juni 2013

Mycket kom på vänt när krematoriet blev känt!

För ett par veckor sedan fick vi information om att en granne på landet ville bygga ett djurkrematorium på sin gårdsplan. Grannen har sitt ställe några hundra meter fågelvägen från vårt ställe. Vi gillade inte grannens planer...

Det har tagit mycket tid och kraft att sätta sig in i ärendet. Vi har organiserat ett möte med andra grannar och vi har sammanställt ett överklagande. Det är ganska otroligt vad som tillåts i ett ändå relativt tättbebyggt område! Miljöfrågan verkar mycket svepande hanterad.

Miljönämnden säger att "det skall inte komma ut några skadliga ämnen", "förbränningen är total" och detta trots att tillverkaren anger värden för utsläpp - ja de garanterade värdena förefaller överstiga EU:s gränsvärden i åtminstone ett avseende.

I ansökan anges också att spolvatten skall rinna ner i jorden / ett dike, alternativt i en vanlig 3-kammarbrunn. Hur elimineras smittämnen? Hur tas läkemedelsrester om hand? Vad händer med vårt dricksvatten?

... och vad händer med värdet på våra fastigheter? Men det är det ju ingen som bryr sig om. Kadaverbrännaren får gärna öka sin förmögenhet på alla grannars bekostnad!

Suck! för vår rättssäkerhet!

...och vår miljö!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar