måndag 1 april 2013

Livet börjar så smått igen!

Ett par dagars semester i kombination med påskhelgen gav oss tid att börja nästa större del av renoveringen på landet. Vi är visserligen inte helt färdiga med stora rummet - listerna är inte på plats - men vi ville börja med köket nu. Det går för övrigt inte att göra klart listerna i stora rummet, eftersom det är för kallt för att måla dem i garaget och vi har inget annat ställe där vi kan måla dem.

I ett gammalt timmerhus finns inga räta vinklar eller raka väggar. Det är snett åt alla håll! T o m grunden är sned, så stengrunden går högre upp på ena sidan huset än den gör på den andra sidan. Hela huset har en gång i tiden sjunkit på ena sidan. Det gör golvläggning mm till en större utmaning än i ett modernare hus.

Vi disponerade 6 dagar. Den första dagen gick huvudsakligen åt för att köpa material och planera. Därefter byggde vi "lådor" där skåpen skall stå och så murade vi början till järnspisens fundament. Vi har bestämt att vi skall ha golvbrunn och tätt golv, så det är många hänsyn som skall tas. Vatten och avlopp går under golvet. Ja, det är en risk, vi vet det, men vi har ett litet hygienrum på övervåningen och synligt vatten och avlopp passar inte in i ett gammalt "timmertorp". Vi vill inte heller dra sådant genom timmerväggarna.

Vi kom så långt att större delen av golvets yta är täckt med golvspån. De sista bitarna får vi sätta på plats nästa gång. Sedan skall det på ett lager gips och så klinker i tegelform är det tänkt.


Vi isolerar med linfiber. Det har bra fuktegenskaper och är behagligt att jobba med.

Tasseman har sin egen uppfattning om hur man skall tillbringa en helg på landet!

Nu är det dags att rikta in sig på en vanlig arbetsvecka, om än lite kortare än vanligt.

2 kommentarer:

  1. Vi har också en köksrenovering som kommer, frågan är bara när man ska ha tid!

    SvaraRadera
  2. Man har inte tid för allt, utan får göra saker när man hinner och orkar. Lusten hjälper till!

    SvaraRadera